Osmon blogi

Aktiivinen toimintavuosi 2023

Limingan 4H yhdistys sai Oulun seudun metsätilanomistajat ry:n vuoden 2022 nuorisostipendin  ja tavoitti yhteensä 445 oppilasta vuosiluokilta 4 lk ja 6lk. Aikuisia metsäpäivän osallistujissa oli 30 henkilöä. Metsäpäivillä oppilaat miettivät omaa metsäsuhdettaan lähellä olevien puiden kautta ja tutustuivat relaskoopin käyttöön sekä metsämittausten suorittamiseen. Mukana metsäpäivien toteutuksissa olivat myös Limingan nuorisopalvelut, biologianopettajayhdistys, luontokoulun opettaja, Metsähallituksen Limingan luontokeskus, Metsäkeskus sekä metsäalan yritykset. Puheenjohtaja oli mukana metsäpäivissä. Jäsenistölle tarjottiin mahdollisuutta lähteä vapaaehtoiseksi Limingan 4H tapahtumiin, mutta vielä tilaisuutta ei uskallettu hyödyntää. 

Lue lisää
Hallituksen jäsen Riitta Kukkohovi-Colpaert valittu varajäseneksi Pohjois-Pohjanmaan metsäneuvostoon

Metsäneuvoston ensimmäisiä tehtäviä on viedä loppuun Alueellisen metsäohjelman toimenpiteiden päivitys Kansallinen metsästrategia 2030 pohjalta.

Lue lisää
Etamolin palvelut paikallisyhdistyksille

Tärkein viestintäkanava kaikkien 3000 Etämetsänomistajien liiton jäsenen kanssa on jäsenlehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lisäksi se järjestää metsäaiheisia retkiä kotimaassa ja ulkomailla ja Etamol on avoin yhteistyölle.

Lue lisää
Nuorisostipendien haku 29.2.2024 mennessä

Lue lisää
Kesäretki Kalajoelle 2023: merta, metsää ja aurinkoa!

Reilun 4 tunnin purjehduksellamme nautimme merimaiseman lisäksi kokkien herkullisesta kalakeitosta sekä Kallankarien luonnosta tutustuen saarten itsehallintoon, jonka "ylintä päätäntä- ja tuomiovaltaa" käyttää karikokous. Itsehallinto on peräisin Ruotsin vallan ajalta ja pohjautuu kuningas Aadolf Fredrikin vuonna 1771 säätämään hamina-ordningiin, jossa karien hallinto määrätään kalastajien huostaan. Karikokous pidetään kerran vuodessa, aina Jaakonpäivää lähinnä olevana sunnuntaina. Kalastajat ovat harventuneet ja rakennukset ovat pääasiassa kesäisin lomakäytössä ilman vesihuoltoa ja sähköä periytyen suvussa.

Lue lisää
SM-metsätaitokilpailuissa menestystä OSMO:lle

OSMO:lle menestystä SM-metsätaitokilpailuissa.

Lue lisää
Nuorisostipendillä relaskoopin asiantuntijaksi-Limingan 4H:n metsäpäivät

Lue lisää
Metsätaitokisojen tulokset 2022

Oulunsalon Varjakassa la 24.9.22 pidettyjen metsätaitokisojen tulokset.

Lue lisää
Kuhmon kesäretki

Kuhmon kesäretkellä tutustuttiin saha-ja CLT teollisuuteen sekä Tuupalan CLT-elementeistä rakennettuun kouluun.

Lue lisää